Wolkbreuk zorgt voor flinke wateroverlast in Haren

Haren – Een forse regenbui heeft zaterdagmiddag voor overlast gezorgd in Haren. Meerdere straten kwamen blank te staan.

“Het is rond 14.30 uur begonnen met regenen”, vertelt een bewoner, die aan de Anjerlaan woont. “Tot ongeveer 15.30 uur heeft het flink gehoost. Inmiddels wordt het weer wat droger, maar de straten staan helemaal blank. De riolering kan het vele water niet verwerken. Even verderop zie ik een auto stilstaan die de knipperlichten heeft ingeschakeld. Een andere auto reed zojuist voorbij wat voor een golf zorgde. Ik vraag me af of het slim is om met je auto door zoveel water te rijden.” Het KNMI heeft voor Groningen een ‘code geel’ afgekondigd. Volgens het KNMI is er in Groningen kans op enkele pittige onweersbuien. De brandweer van Haren is inmiddels ingeschakeld. Zij moeten onder andere in actie komen aan de Esstukken voor wateroverlast. Volgens bronnen doen de grootste problemen zich voor aan de Korenbloemweg, Pinksterbloemweg en Anjerlaan.

OOG-weerman Johan Kamphuis had de zware buien niet voorzien. “Nee, ik had dit niet zien aankomen. Maar dat is ook inherent aan de weerkunde. Er zijn verschillende oplossingen denkbaar. Er is altijd een kans dat er iets gebeurt wat je niet verwacht. En dat zien we vanmiddag. Er trekken namelijk zware en pittige buien over het zuiden en zuidoosten van de provincie. De oorzaak van deze buien ligt op vrijdag. Er is heel veel vocht in de grond en in de lucht aanwezig door de regen van gisteren. Ondertussen liggen we onder een zwak ruggetje van lage druk, en dat is ideaal voor het ontstaan van buien.”

Geen treinverkeer
Vanwege de grote hoeveelheid neerslag reden er een tijdlang geen treinen tussen Groningen en Assen. Op station Haren was sprake van een perronverzakking. Volgens spoorbeheerder ProRail vallen de gevolgen echter mee, en kon het treinverkeer rond 17.45 uur weer hervat worden. Op het station is ook een tunneltje vol water komen te staan.

Bron:Oogtv

Share This: