Grote brand in restaurant Boterdiep

Groningen – De brandweer is zondagmiddag groots ingezet vanwege een grote brand in een restaurant aan het Boterdiep.

De brand werd rond 16.10 uur gemeld. Direct werden twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de locatie gestuurd. “De brand lijkt ontstaan te zijn in de keuken”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “We hebben een bewoner die boven het pand woont in veiligheid kunnen brengen. Daarna zijn we ons gaan richten op het bestrijden van de brandhaard.”

“Brand heeft zich via het afzuigkanaal verspreid”
En dat was een forse klus. “In het begin kwamen er dikke, zwarte rookwolken uit het pand. Dan weet je dat er een vuurhaard is. Het vermoeden is dat de brand zich via het afzuigkanaal omhoog heeft verspreid. Boven het restaurant bevinden zich verschillende woningen. Wij hebben breekwerkzaamheden moeten uitvoeren om het vuur onder controle te krijgen.”

“Effectief gehandeld”
Rond het avonduur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. “Wij hebben vol ingezet op de bestrijding. Daarvoor hebben we ook extra materiaal laten komen. Door die opschaling hebben we effectief kunnen handelen. Brandweer Bedum heeft geholpen met de bestrijding en ook een tweede hoogwerker werd ingezet. Voor de zekerheid hadden we het groot watertransport klaar staan. Die jongens hadden alles al klaar gezet zodat als het nodig was er direct veel water naar de locatie kon worden getransporteerd. Dit bleek uiteindelijk niet nodig.”

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Stichting Salvage is ingeschakeld om bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Verwachting is dat verschillende woningen boven het restaurant flinke schade hebben opgelopen. Waarschijnlijk zullen verschillende bewoners ook elders de nacht door moeten brengen.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Bron:Oogtv

Share This: