Politie onderzoekt twee vuurwapenincidenten in de stad

Groningen – De politie doet onderzoek naar twee vuurwapenincidenten donderdagnacht in het centrum van Groningen.

De politie ontving rond 23:30 uur een melding dat er gedreigd zou zijn met een vuurwapen aan de Grote Markt in Groningen. Bij aankomst troffen agenten vier mannen aan die mogelijk met het incident te maken hadden. Agenten hadden een vermoeden dat één van de personen een wapen bij zich zou hebben. Op het moment dat de agenten ze wilden aanhouden, volgden ze de aanwijzingen van de agenten niet op en daarbij ontstond een mogelijk dreigende situatie. Daarop hebben agenten een waarschuwingsschot gelost. Daarna zijn de vier mannen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Op het bureau bleek dat de mannen geen verdachte waren in dit incident en dat ze ook geen vuurwapen bij zich hadden. De mannen zijn gehoord als getuige en ze zijn vervolgens heengezonden.

Rond 23:45 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn op het Akerkhof. Bij aankomst troffen agenten geen verdachte en ook geen slachtoffer aan. Voor zover bekend is er ook niemand gewond geraakt. De politie doet naar beide incidenten onderzoek. Agenten hebben gesproken met betrokken en mogelijke getuigen. Tot nu toe is er nog geen aanhouding verricht. Ook onderzoekt de politie of er een verband is tussen de twee incidenten. Daarnaast zoekt de politie getuigen die iets hebben gezien of gehoord rond dit tijdstip op de Grote Markt en/of het Akerkhof.

Was u getuige? Of heeft u kort voor of na het incident iets verdachts gezien in de buurt van de Grote Markt en/of het Akerkhof? Of heeft u mogelijk camerabeelden? Neem dan contact op met de politie. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

 

Bron: Politie.nl

 

 

 

Share This: