Politie valt studentenhuis binnen na vuurwapen melding

Groningen – De politie heeft  in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in een studentenhuis aan de Oosterweg.

Voorbijgangers hadden in de woning een vuurwapen zien liggen en hebben daarop de politie gebeld die met meerdere eenheden ter plaatse kwam. De straat werd groots afgezet en een arrestatieteam werd opgeroepen. De woning is door agenten in zware vesten en ondersteuning van de politiehond benaderd. Agenten wisten de vier aanwezige personen naar buiten te praten. Buiten zijn de personen gefouilleerd door de politie.

Tijdens de doorzoeking van de woning troffen de agenten een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Uit de verklaring van de aanwezige personen bleek het te gaan om een studieproject. Één van de personen doet een grafische opleiding en had een ‘vuurwapen’ gemaakt van pizza dozen. Het wapen is inbeslaggenomen. Het Openbaar Ministerie beraadt zich op verdere stappen. De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Het opgeroepen arrestatieteam hoefde niet ter plaatse te komen.

Share This: