20-jarige man overleden na botsing met trein

Glimmen – Een 20-jarige man is zondagavond om het leven gekomen na een botsing met een trein in Glimmen.

De aanrijding vond plaats rond 18.00 uur ter hoogte van de spoorwegovergang Oude Schoolweg in Glimmen. Bij het ongeluk is een trein op een personenauto gebotst. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Behalve de Harense brandweer werd ook het grote hulpverleningsvoertuig van brandweer Stad opgeroepen. Een traumahelikopter is in de buurt van het ongeluk geland en in de straat stonden verschillende ambulances.  De spoorwegovergang is bij de aanrijding beschadigd geraakt. Een deel van de bumper van de auto hangt nog voor aan de trein.

Schermen

De brandweer heeft schermen geplaatst waarmee het toegestroomde publiek het zicht ontnomen werd. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ondanks alle hulp een 20-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen om het leven is gekomen. De trein die bij het ongeluk betrokken is, is om 17.55 uur vertrokken als intercity vanaf Groningen Europapark richting Den Haag. ProRail meldt dat er in de trein 160 reizigers zaten. Zij zijn met bussen geëvacueerd.

Treinverkeer gestremd
Spoorbeheerder ProRail laat weten dat het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Assen gestremd is. De verwachting is dat dit tot zeker 22.15 uur gaat duren. “De trein moet weggehaald worden en we moeten de overweg repararen”, meldt een woordvoerder van ProRail. “De schade aan de spoorwegovergang is groot.” Tussen Groningen en Assen zijn bussen ingezet. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de precieze toedracht. Ook ProRail doet onderzoek. Zij kijken onder andere of de spoorwegovergang juist gefunctioneerd heeft.

Bron:Oogtv

Share This: