Twee gewonden bij explosie in flat in Beijum

Groningen – Bij een explosie vrijdagavond aan de Wibenaheerd in de Groningse wijk Beijum is een gevel uit een flat geblazen.

De explosie vond plaats even na 19.30 uur. De brandweer rukte direct uit met twee tankautospuiten, een hulpverleningswagen en een hoogwerker. Ook kwamen drie ambulances en meerdere politie-eenheden ter plaatse. Ook de traumahelikopter was opgeroepen. Echter toen deze boven de wijk vloog kreeg de bemanning te horen dat men terug kon keren naar de basis in Eelde.

Ontruiming flat

We zijn met meerdere voertuigen ter plaatse aan de Wibenaheerd”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “Hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden is nog onbekend. We zijn op dit moment druk bezig om de flat te ontruimen.” Getuigen laten weten dat rond 19.30 uur een harde knal klonk. Verschillende bewoners van de flat zijn daarop de straat op gevlucht.

“Explosie beperkt tot één appartement”

Volgens de brandweerwoordvoerder zijn twee personen gewond geraakt. “Zij zijn met onbekende verwondingen in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De explosie heeft zich beperkt tot één appartement. Een aantal omliggende appartementen heeft lichte schade opgelopen. De verwachting is dat de meeste bewoners in de loop van de avond terug kunnen keren naar hun woningen.” Over de oorzaak is nog niets bekend.

Bron:Oogtv

Share This: