Grote brand bij autobedrijf in Haren onder controle

Haren – Bij een autobedrijf aan de Emmalaan woedt op dit moment een grote brand. Meerdere brandweer korpsen zijn ter plaatse. De eerste melding van de brand kwam om 21.20 uur binnen waarop een bluswagen van de Harense brandweer ter plaatse werd gestuurd. Op de meldkamer kwamen in korte tijd diverse 112-meldingen binnen waarop al vrij snel een tweede bluswagen en een hoogwerker te hulp schoten. “Het gaat om een uitslaande brand”, laat een brandweerwoordvoerder weten. Incidentfotografen ter plaatse laten weten dat het hele pand in lichterlaaie staat.

De brand ontstond rond 21.20 uur. De hulpdiensten schaalden snel op naar ‘zeer grote brand’ en verschillende brandweerkorpsen uit de buurt schoten te hulp. In het pand aan de Emmalaan waar de brand woedt zat vroeger een autodealer gevestigd. Tegenwoordig maken Mango Mobility en Stern Point er gebruik van. Eerstgenoemde verkoopt onder andere elektrische scootmobielen, steps en fietsen.

Vanwege de brand werden tien omliggende woningen ontruimd. Het is onbekend of de bewoners weer terug kunnen. Volgens burgemeester Den Oudsten is de hitte zo groot geweest dat er een aantal ramen gesprongen zijn. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met bluswerkzaamheden. Bij deze werkzaamheden komt veel rook vrij. Bewoners in Haren wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en om gemechaniseerde ventilatie uit te schakelen. Om de bewoners hierover te informeren is een NL-Alert verstuurd.

Volgens incidentfotografen ter plaatse is zojuist het vuur opnieuw opgelaaid. “We zijn nog wel een aantal uren aan het blussen”, laat een brandweerwoordvoerder weten. “Door het blussen kan de rook dalen, daarnaast kan de windrichting vannacht gaan veranderen. We adviseren iedereen in Haren om uit voorzorg ramen te sluiten en ventilatie uit te zetten.”

Het pand waar de brand woedt, waar Stern Point/Mango Mobility is gevestigd, is door het vuur volledig verwoest.

Vanwege de brand zijn tien woningen in de omgeving ontruimd. “Het gaat om een blok voor het autobedrijf dat in brand staat, en een blok aan de achterzijde”, zegt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “We verwachten nog zeker een aantal uren nodig te hebben om de brand te blussen.” Uit voorzorg zijn er ook twee ambulances ter plaatse gekomen. De op en afritten van de A28 bij Haren zijn in verband met de brand afgesloten.

Bron:oogtv

 

Share This: