26-jarige man aangehouden voor betrokkenheid voor moord Jaagpad

De politie heeft maandag een 26 jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Hidde Bergman aan het Jaagpad 14 mei.Op dinsdagavond 14 mei vond er rond 19.15 uur een steekpartij plaats op het Jaagpad, schuin achter sportcentrum ACLO. Bij de steekpartij kwam Hidde Bergman uit de stad om het leven. De politie begon direct met een groot onderzoek.

“De verdachte zat op het moment van zijn aanhouding al vast voor een ander strafbaar feit.” Hoe de politie de man op het spoor is gekomen is onbekend. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet weet. En het is misschien een beetje gemeen, maar als ik het wel had geweten, had ik het ook niet gezegd.”

“In de eerste dagen na de moord zijn we heel open geweest”, legt Hogeveen verder uit. “We hebben heel actief het publiek benaderd om maar zoveel mogelijk aan informatie en tips te komen. Nu we een verdachte hebben aangehouden belandt het politieonderzoek in een andere fase. Ik begrijp heel goed dat mensen in de stad vragen hebben, net zoals de familie van het slachtoffer die vragen ook heeft. Maar als we nu gaan vertellen hoe we de verdachte op het spoor zijn gekomen, of het een bekende van ons is en wat zijn werkwijze is geweest, dan snijden we ons zelf in de vingers. Het is namelijk informatie die we willen gebruiken in de rechtsvervolging. Daarom moeten we deze kaarten voorlopig op zak houden, maar zal te zijner tijd de informatie gedeeld worden.”

Bij de politie kwamen ruim tweehonderd tips binnen. Lange tijd leek het er op dat de gouden tip daar niet tussen zat. Tot de politie op Pinkstermaandag rond 13.15 uur bekend maakte een verdachte te hebben aangehouden. “Deze man zit op dit moment vast en zal de komende dagen verhoord worden”, vertelt Hogeveen. “De man zal, of heeft inmiddels, een advocaat toegewezen gekregen. Met alle informatie die we reeds hebben, en wat uit de verhoren naar voren zal komen, kan de komende tijd de balans worden opgemaakt.”

Bron:Oogtv

Share This: