Tankstation Zonnelaan overvallen door twee personen

Groningen – Een tankstation aan de Zonnelaan is zondagavond door twee personen overvallen.De overval vond plaats rond 18.15 uur. Twee daders drongen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel. “Het is onbekend met wat voor wapen er gedreigd werd”, vertelt een politiewoordvoerder. “De overvallers zijn daarna met onbekende buit weggelopen in de richting van Selwerd.” Om het duo te achterhalen werd ook de hulp van het publiek ingeschakeld door middel van een Burgernetactie. “De overvallers waren in het donker gekleed en hun gezichten waren bedekt. Ze droegen allebei een donkere muts.” Mensen die iets gezien hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Het advies is om zelf geen actie te ondernemen.

 

Vermoedelijk is het duo te voet via de achterkant van het tankstation via struikgewas en bosschages in de richting van Selwerd zijn gevlucht. In de Coronastraat stonden verschillende politieauto’s en agenten. Agenten met vesten om doorzochten de  kinderwerktuin Paddepoel. Daarbij krijgen ze ook hulp van een politiehond. De zoekactie levert tot zover bekend niks op. Bij het tankstation heeft de politie zowel binnen al buiten onderzoek gedaan.

 

Niet de eerste keer 

De tankstation werd in het verleden al vaker overvallen. In december was het ook raak. Twee dertienjarige jongens drongen toen met grote messen de zaak binnen. Vervolgens vluchtten zij met onbekende buit. In januari konden zij opgepakt worden. Daarvoor vonden er in 2016 en in 2012 ook al eens overvallen plaats.

 

Bron:oogtv

Share This: