Meerdere voertuigen in beslag genomen bij grote controle in stad

Groningen – Op het Sontplein heeft donderdagavond een grote politiecontrole plaats gevonden. Bij de controle zijn meerdere voertuigen in beslag genomen.  De controle vond plaats in samenwerking tussen de Politie, Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, de RDW, VVN en de Gemeente Groningen. In totaal waren zo’n 100 medewerkers betrokken bij deze grootscheepse controle. Er is tijdens deze controle een groot bedrag aan openstaande boetes geïnd en zijn er diverse processen-verbaal uitgeschreven. Ook zijn er meerdere waarschuwingen gegeven voor diverse verkeersovertredingen.

 

Automobilisten werden door motoragenten van de politie en de Koninklijke Marechaussee meegenomen naar het Sontplein en naar een terrein achter een tankstation langs de A7. Op de A7 tussen Zuidbroek en Scheemda werden auto’s van de weg afgehaald en meegenomen naar een tankstation. Daar werd een selectie gemaakt van voertuigen die gecontroleerd werden, overige verkeer mocht weer terug de weg op.

 

Het ging om een grote controle waarbij verschillende zaken werden gecontroleerd zoals kentekenpapieren, rijbewijs en technische staat van het voertuig.

 

 

 

Share This: