Politie onderzoek bij BSO Adriaan van Ostadestraat

Groningen – De politie heeft zaterdagochtend onderzoek gedaan bij het gebouw aan de Adriaan van Ostadestraat waar gister avond brand heeft gewoed. 

In het gebouw is een buitenschoolse opvang gevestigd. Vrijdagavond rond 20.45 uur brak brand uit in de gevel. De Groninger brandweer zette twee bluswagens en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Rond 21.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Ruim twaalf uur na het uitbreken van de brand is de omgeving van het gebouw afgezet met politielint. “Medewerkers van de forensische opsporing doen in en rondom het gebouw onderzoek”, Daarbij krijgen ze ook hulp van een politiehond.

“Meerdere jongeren gezien”

Het onderzoek trekt flink wat buurtbewoners naar het gebouw. “Ik heb omwonden horen zeggen dat ze kort voor het uitbreken van de brand meerdere jongeren op het schoolplein hebben gezien.” Door de snelle inzet van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur naar binnen sloeg. De schade is nu beperkt gebleven tot rook-, roet-, glas- en waterschade. “Ondanks dat ik denk dat de hulpverleners tevreden zijn over de inzet, heb ik buurtbewoners hier wel horen zeggen dat het wel erg lang duurde voor de brandweer ter plaatse was.”

Tips? Bel politie

Mensen die meer informatie hebben over de brand, of die in het uur voor het uitbreken van het vuur iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

 

Bron: oogtv

Share This: