Grote brand Knol’s Koek Hoendiep

Groningen – Aan het Hoendiep bij Knol’s Koek heeft vanavond een grote brand gewoed. 

De melding van de brand kwam rond 19.20 uur binnen. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar middelbrand waarop de Groninger brandweer uitrukte met twee bluswagens, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. Ook kwam een dompelpomp ter plaatse. Bij de brand kwam veel rook vrij waardoor er een NL-alert werd verstuurd naar de Stadjers die zich in een bepaalde straal rondom Knol’s Koek bevonden. Daarbij was het advies om ramen en deuren te sluiten en om de mechanische ventilatie uit te schakelen.

 

Om de brand goed te kunnen bestrijden werd twintig minuten na het uitbreken van de brand opgeschaald naar grote brand. Hierbij werden de blusgroepen van Zuidhorn en Haren gealarmeerd om hun collega’s in Stad te assisteren. Ook werd er GRIP1 gegeven. Met deze Gecöordineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure kan de communicatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten goed gecoördineerd worden.

Vanwege de brand werd het Hoendiep afgesloten voor het verkeer. Een personenauto stond in eerste instantie in de weg. Brandweerlieden hebben een raam ingetikt en vervolgens de auto weggeduwd zodat de hoogwerker uitgestempeld kon worden en de hoogte in kon. Flink wat Stadjers kwamen een kijkje nemen bij de brand. Rookwolken waren buiten de stad zichtbaar.

 

Bron: Oogtv

Share This: