Bewoonster gewond bij brand in woning Rembrand Van Rijnstraat

Groningen – In een woning aan de Rembrandt van Rijnstraat in de wijk Kostverloren heeft zondagavond brand gewoed. Bij de brand is de bewoonster gewond geraakt.

“De melding kwam even na 20.00 uur binnen als een zogenaamd brandgerucht”, vertelt Johan Bosklopper van de brandweer. Daarop rukte een bluswagen uit. Omdat kort daarna meerdere meldingen binnenkwamen die spraken van een woningbrand werd ook een hoogwerker ter plaatse gestuurd. “Bij aankomst bleek dat de brand woedde op de eerste verdieping van de woning. Tegelijkertijd met dat wij de melding kregen rukte ook een ambulance uit omdat het vermoeden bestond dat er nog een persoon in de woning aanwezig was. Dit bleek ook zo te zijn. De bewoonster troffen we aan in de buurt van de voordeur. Zij is direct onder behandeling van ambulancepersoneel komen te staan.” Om haar te kunnen behandelen kwam ook een tweede ambulance en het Mobiel Medisch Team ter plaatse.

De brandweer had het vuur snel onder controle. “We zijn op dit moment nog bezig met een laatste controle om er zeker van te zijn dat het vuur niet meer oplaait. Daarnaast gaan we de woning nog ventileren.” Volgens Bosklopper hebben naastgelegen huizen geen schade opgelopen. “Wellicht wat rookschade, maar meer zal het niet zijn.” Hoe het met het slachtoffer gaat is onbekend. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend. Stichting Salvage komt ter plaatse om te bemiddelen bij het afhandelen van de schade.

 

Tekst:Oogtv

Share This: