Schip ramt Gerrit Krolbrug, schade enorm

Groningen – Een schip heeft  In de nacht van vrijdag op zaterdag de Gerrit Krolburg geramd.

Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend vroeg om 00.15 uur.  Buurtbewoners hoorden een enorme knal. Toen zij gingen kijken hing de brug helemaal scheef. De brug heeft grote schade opgelopen, maar de boot die de brug ramde heeft ogenschijnlijk geen schade. De schipper heeft aan omstanders verteld dat hij de brug niet had gezien.

De brug hangt scheef op het draaischarnier en een gedeelte van het fundament lijkt te zijn afgebroken. Rijkswaterstaat meldt dat door de aanvaring het scheepvaartverkeer is gestremd. Belangrijkste prioriteit is om dit verkeer zo snel mogelijk weer te hervatten. Voor de brug liggen inmiddels vijftien schepen te wachten. Daarnaast wil men de fiets- en voetgangersbruggen weer snel openen. Ondanks dat deze bruggen niet zijn aangevaren zijn ze op dit moment wel afgesloten.

In de middag meer duidelijkheid
Zaterdagochtend was Rijkswaterstaat druk bezig om de schade aan de brug te inventariseren. De verwachting is dat er in de middag meer duidelijkheid komt over de precieze staat en wat er vervolgens moet gaan gebeuren. Het is niet de eerste keer dat de Gerrit Krolbrug is aangevaren. De brug staat op de nominatie om vervangen te worden.

Bron:Oogtv

Share This: