Tieners aangehouden na lossen schoten in Beijum

Groningen – Twee jongens van 16 en 17 jaar zijn vrijdagavond aangehouden nadat er aan de Amkemaheerd in de Groningse wijk Beijum schoten zijn gelost.

Rond 22.10 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er op de Amkemaheerd naar alle waarschijnlijkheid schoten werden gelost. Verschillende politiewagens gingen daarop ter plaatse. Bij aankomst stoof een groep jongeren uiteen. Agenten konden al vrij snel een jongen van zestien jaar aanhouden. Hij had een steekwapen bij zich. De politie begon daarop een onderzoek in de wijk.

Het onderzoek concentreert zich bij de sporthal aan de Amkemaheerd. Verschillende agenten in kogelwerende vesten waren aanwezig. Ook twee politiemensen met honden zijn aanwezig. Agenten hebben bij de sporthal bewijsmateriaal wordt veiliggesteld. Wat dat precies is, is onbekend. Ook op het dak werd bewijsmateriaal veilig gesteld.

Kogelhulzen

Volgens een woordvoerder van de politie zijn dit naar alle waarschijnlijkheid kogelhulzen geweest die daar aangetroffen zijn. Behalve het veiligstellen van sporen zijn agenten ook in gesprek gegaan met getuigen. Aan de hand van deze getuigenissen kon later in de avond de zeventienjarige jongen worden aangehouden. Hij werd thuis gearresteerd. Deze jongen wordt verdacht van het lossen van de schoten, echter werd bij hem thuis geen vuurwapen aangetroffen.

Personenauto geborgen

Ten tijde van het politieonderzoek werd de omgeving van de sporthal met linten afgezet.  Een bergingsbedrijf heeft een auto afgesleept die nabij de sporthal stond.

De tieners worden zaterdag verhoord. Het politieonderzoek gaat daarnaast volop verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Mensen die meer informatie hebben over deze zaak kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

 

Bron:Oogtv

Share This: